2009-06-26

m jackson e död och jag är hemma.

som en gammal musiker sa: världens längsta självmord.

Jag är iaf hemma från kreta och vet fan inte om det är värt att skriva så mycket om det. Kan ju ta upp resans topp tre höjdpunkter.
1. Julles födelsedag
Roligaste kvällen faktiskt. Vi åt grekisk buffe på en resturang ganska nära hotellet, förutom att maten var helt sjuuukt god så var det jätterolig dans dessutom :) Sen fick man dansa ensam med en grek och vara typ spegel, sedan skulle man dricka vin ur ett platsglas på olika sätt, själv skulle jag ta upp glaset utan att använda händer och även dricka utan händer, det gick utmärkt och jag fick applåder. Kanske för att jag visade min vita bakdel när jag böjde mig ner i min klänning? Vem vet.

2. Elafonissi
En superfin strand! Finns inte så jättemycket att skriva, vi tog det lugnt och hade det mysigt. Jävligt svårt att hitta dit, vi visste att det var långt (ca 1½ timmes bilfärd) men det blev ju mycket längre, Grekland har stora problem med vägskyltar! de finns knappt och när de finns så är det 50% chans att de visar rätt, så egentligen kan man lika gärna gissa och ta ner deras ihopsnickrade, handmålade skyltar som står gömda bakom träd. Läskigt dock som alltid när man åker i bergen men på kreta hade dom satt ut som hus, lite större än fågelholkar, där folk hade dött. Och det var inte några! i var och varannan kurva satt dessa små hus. Folk lär ju köra ner för stupen där varje dag.

3. Samariaravinen
STOR besvikelse, men bör nämnas eftersom den klassas som kretas största sedvärdhet och på internet beskrivs det som ett paradis som man inte får missa. Som svensk och naturvan var det fint, absolut, man det var fan ingen underbar upplevelse. Det var en 18 km lång vandring och de första 11 km var tallskog, stenar och lite bäckar. Sen kom vi till ravinen och jag vet inte vad de gör med vykorten men det såg in ut som det gör på dom! Ravinen var fin och cool i ca en kilometer och sen hade man ändå jävligt långt kvar att gå. Så jävla ovärt. Jag gick med mamma och åsa å vi gick i ganska rask takt. Kommer fram till slutet vid halv 4 och båten går inte förrän halv 6! Enda sättet att ta sig därifrån var med båt. Så det blev till att bada lite och sen sätta sig på en uteservering med en stor alfa (grekisk öl vad jag vet..) De timmarna var iofs ganska mysiga men man kunde inte riktigt släppa besvikelsen över vandringen.

Annars har vi solat och badat och käkat god mat osv, sådär som man gör på semester (tillägg: på semester i bulgarien festar man istället för att äta god mat) Min kusin Alex tog även dykcertifikat, skulle också vilja men jag vågar inte, dessutom skulle de troligtvis rekommendera mig att låta bli pga mina trånga örgångar. Får jättelätt ont i öronen av tryckförändringar fast jag kan tryckutjämna så funkar det inte. Kan knappt dyka ner på en meters djup för att plocka upp något, utan att det gör ont. För att inte tala om flygplan, fast den här gången gick det relativt bra! :)

Idag har jag fikat med Josse och det treevlans. Vi har en förmåga att alltid komma in på samtalsämnen som normalt sätt inte bör pratas om på ett fik. Ketchupdiarre - det slutar aldrig att vara roligt...? Ikväll tänkte vi åka ut till klipporna om vi hinner innan solen går ner.

Nu borde mina naglar ha torkar och jag har inte fuckat upp dom medan jag skrivit allt det här (knackar i bordet) , ska gå ner och hjälpa mamma med maten, grillat! :D PUSS

Inga kommentarer: